Kulturvandring i Torød /Årøysundområdet på Nøtterøy

with Ingen kommentarer

Lørdag 3. oktober 2020 tok lokalpatriot Hans Marius Råstad oss med på vandring i sine hjemtrakter. Han var en engasjert historieguide med mange fortellinger på lager.

I gråvær rammet inn i vakre høstfarger, var vi 18 personer som møtte opp utenfor Torød Kirke. Med på turen var også Roar Hansen Svingen. Med to dyktige loser gikk turen innover i skogen.

Det ble fortalt om gården til Henrik Wergeland sin sønn og om gamle steinmurer bl. annet kistemur og røys.Vi var innom Agerup og Sand gård, begge praktfulle bygg som blir godt ivaretatt. Eieren på Agerup, Pål Raaum,  fortalte litt om gården.

Så gikk turen opp  på «Glaner’n», der vi kunne nyte både utsikten og matpakkene våre der. Og gjett om det smakte med kaffe.Deretter bar det nedover igjen og vi endte opp i Årøysund, der vi fikk innføring i Loshusets historie.

Nest siste stopp var ved Torød gård som dessverre ikke eksisterer lenger.

Siste stopp var Svingen huset ved Joker butikken. Dette huset er tatt ned og bygget opp igjen på Nøtterøys Historielags eiendom Fagertun. Artig fortellinger om huset fra eierens sønn Roar, ble en fin avslutning på en flott tur.

Referat og foto
Ellen Bryng, sekretær