Nyhetsbrev april 2024

with Ingen kommentarer

Kjære alle sammen

Premiere, pinse-lansering og øytur

Ny vår, nye historiske innfallsvinkler. I pinsen lørdag 18.mai 12.00- 17.00 og søndag 19. mai 12.00-17.00 vil utstillings-vogna vår være ankret opp på Sandøsund. Vi viser bilder fra los-historien, samt et par klenodier knyttet til et farefullt virke på sjøen.

Men kanskje like spennende, om ikke mer, er pinse-lanseringen av vår nye bok «Lanternen».

Vår eminente redaktør Einar Erlingsen skriver på baksiden: «En lanterne skal vise vei, og den skal lyse opp. Det vet man på Hvasser og Brøtsø, øyer med en tung og til dels fortsatt levende maritim arv, derav navnet på denne boken. Vi håper den vil bidra til å kaste nytt lys på øyenes historie og menneskene som en gang levde sine liv der under forhold som nok kan virke nokså fjerne fra dagens samfunn.»’

Vi tør våge å påstå at i løpet av sommeren 2024 havner boken på brorparten av både fastboende og feriefolks bestselgerliste. Parker pent på Fyn; vi har bøker til alle. Om du ikke har anledning kan boken bestilles på leder@hvasserhistorie.no 

Vasskalven

Lørdag 15. juni arrangerer Hvasser og Brøtsø Historieforening guidet tur til Vasskalven. Guide Peik Ellingsen. Det er dessverre kun plass til 50 deltagere. Påmelding til Bente Gjertsen på leder@hvasserhistorie.no er bindende. Kr 200 per pers. Det er ikke anledning til å ankomme arrangementet i egen båt.

Båten går i tre runder fra Holme Gård på Brøtsø. Første tur kl. 10.00. Retur mellom 14.00 og 15.00. Parkering på Holme Gård.

Medlemsmøtet torsdag 18. april

Rundt femti personer fra fjern og nær hadde denne kvelden funnet veien til kirkestua på Hvasser – for å høre tidligere nasjonalparkforvalter Bjørn Strandli foredra om Oslofjordens kritiske tilstand. Vi fikk servert et varsko umulig å ignorere.

Vafler og lodd gikk unna. En flott kveld for både vinvinnere og vordende «Frisk Oslofjord»-entusiaster.

Så sees vi på Sandøsund i pinsen, på Vasskalven, på kommende medlemsmøter eller kan hende på en tur i Holme-skogen eller på stien over Pirane. I alle fall før eller siden. Solnedgang på solnedgang synker i vårhavet. Vi ønsker alle en fin tid.

 

Hvasser og Brøtsø Historieforening
Styret